Tuinbeurs – Bloem & Tuin

Tuinieren is verrukkelijk! En wat is er nu leuker dan trends en inspiratie opdoen door een wandeling over kronkelige bospaden, door groene tuinen met geurende bloemen, zoemende beestjes en mooie open plekken? Het grootste en kleurrijkste openlucht tuinevenement van de Benelux, Bloem & Tuin is weer in aantocht. Van vrijdag 18 juli t/m zondag 27 juli 2014 kunnen tuinliefhebbers hun hart ophalen op Landgoed Gulbergen in Nuenen.

Wat is Bloem & Tuin?
Het prachtige decor van het evenement ‘Bloem & Tuin’ laat je kennismaken met de nieuwste tuintrends, exotische bloemen en planten, fantastische tuinontwerpen, kunst en design en verschillende workshops. Dit jaar wordt in het bosrijke gebied op Landgoed Gulbergen de 21ste editie van dit evenement gehouden, daarmee is Bloem & Tuin is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste tuinevent van de Benelux.

Tuinen
Laat je verrassen bij het zien van de diverse modeltuinen en vijvers, doe inspiratie op en vraag advies voor je eigen tuinontwerp en aanleg. De exposanten zullen laten zien hoe met creativiteit verbazingwekkende resultaten geboekt kunnen worden in het ontwerp van je eigen tuin. De volgende tuintrends zul je op Bloem & Tuin zeker tegenkomen:

Tuintrend - Biotope Garden

De Biotope Garden – deze tuin heeft een licht verwilderde uitstraling. De natuur heeft er vrij spel, het lijkt of de planten in deze tuin allemaal erg ongeorganiseerd geplant zijn, maar dat is niet het geval. Het wilde geheel is een paradijs voor kleine tuindieren en insecten. Ondanks dat deze tuin heel geschikt is voor ieders portemonnee is de de uitstraling van deze tuin niet armoedig, want kostbare, natuurlijk materialen zorgen voor een luxe en uniek karakter.

Meer afbeeldingen van een Biotope Garden vind je hier.
Tuintrend - Golden Age Garden

De Golden Age Garden –  een tuin met inspiratie vanuit de 16e-17e eeuw waarbij vooral de Gouden Eeuw tot de verbeelding spreekt. Kenmerkend zijn de vele klassieke en romantische vormen, vaak uitvergroot. Nieuw maar toch vertrouwd. Back to the Golden Ages!

Meer afbeeldingen van een Golden Age Garden vind je hier.
Tuintrend - Eetbare Tuin

De eetbare tuin –  nog steeds populair is de trend welke we al wat langer kennen,de eetbare tuin. Bloem & Tuin zal demonstreren hoe groente, fruit en kruiden zelf gekweekt kunnen worden in eigen tuin. Niet alleen ontspannend en leuk maar ook nog eens kostenbesparend. Diverse kwekers laten zien welke eetbare planten en bloemen je kunt gebruiken om een diner spannender en smakelijker te maken

Meer afbeeldingen van een eetbare tuin vind je hier.

 

Bloemen en Planten
Ook dit jaar zijn er diverse kwekers uit Europa die hun planten en hun kennis presenteren bij Bloem & Tuin. Deze internationale kwekers zijn ware specialisten op hun vakgebied. Zo zijn er specialisten die alles weten over lavendels, buxussen, salvia’s, kruiden, hosta’s, siergrassen, rozen, kuipplanten, hortensia’s, Japanse esdoorns, palmen,  bamboe, agapanthussen, wilgen, en nog veel meer.

High Tech & Design
Dankzij nieuwe technologieën zijn er steeds meer activiteiten in de tuin mogelijk, zoals internetten en tv kijken in je jacuzzi of juist een strakke onderhoudsvrije tuin met automatische tuinsproeiers en verlichting op zonne-energie. Daarnaast laat Bloem & Tuin zien hoe je jouw tuin met mooie kunst, strak designen tuinaccessoires de persoonlijkheid kan geven die bij je past.

Buitenleven
Buiten is het nieuwe binnen. Niet alleen bij mooi weer, maar alle jaargetijden wordt het buitenleven steeds belangrijker. Tuinen worden met behulp van kacheltjes, fijne loungesets en moderne tuindecoraties omgetoverd tot schitterende paradijsjes. Bloem & Tuin laat zien hoe werk, hobby en ontspanning in jouw tuin samen kunnen komen.

Onderstaande foto’s ter inspiratie

Impressie Bloem & Tuin 1 Impressie Bloem & Tuin 2 Impressie Bloem & Tuin 3 Impressie Bloem & Tuin 4  Impressie Bloem & Tuin 6 Impressie Bloem & Tuin 7 Impressie Bloem & Tuin 8 Impressie Bloem & Tuin 9 Impressie Bloem & Tuin 10 Impressie Bloem & Tuin 11 Impressie Bloem & Tuin 12 Impressie Bloem & Tuin 13

Impressie Bloem & Tuin 5

Praktische informatie
Openingstijden
18 juli 2014 – 27 juli 2014
dagelijks van 10.00 – 18.00 uur

Locatie
Bloem & Tuin – Landgoed Gulbergen
Schoutse Vennen 15 (hoofdingang)
5674 TK  Nuenen

Echter is er vanwege het evenement een tijdelijke éénrichtings-route ingesteld, waardoor uw navigatiesysteem u niet via de juiste richting naar het evenement leidt.
Volg daarom uw navigatie richting Nuenen. Zodra u Nuenen binnenkomst, volgt u de gemeentelijke gele borden met het Bloem & Tuin logo.

Parkeertarief op bewaakt terrein: €5,00 per auto en €0,50 per fiets of bromfiets.

Tickets
Tot en met 15 juli zijn tickets online hier te bestellen voor € 9,00
Kaarten aan de kassa: € 12,00
VIP (Very Interesting Product) Ticket online te bestellen voor €13,00
Met dit ticket ontvang je – naast entree – vier producten ter waarde van meer dan €20,00: een Yaconplant, het tijdschrijft LandIdee (of een ander tijdschrift), drie leliebollen en gebak bij de catering van Bloem & Tuin.

Activiteiten voor kinderen
Voor gezinnen is Bloem & Tuin genieten, voor zowel jong als oud. Voor kinderen zijn er speelmogelijkheden, een leuke wandelroute en een leuke workshop.
Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom.

Toegankelijkheid
Bloem & Tuin vindt plaats in een bosgebied. De looppaden zijn bestrooid met speciale langere houtschaafsels waardoor het ook toegankelijk is voor een rolstoel. Met een elektrische rolstoel of scootmobiel is het prima begaanbaar. Een handbewogen rolstoel heeft wel wat hulp nodig.
Bij de entree staan een aantal rolstoelen waar u gratis gebruik van mag maken.

Wil je meer weten?
Meer informatie over deze tuinbeurs vind je hier.

Meld je hier aan voor de Facebookpagina van Bloem & Tuin om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes omtrent het event. Ook kan je alvast kijken wie er ook gaan en/of je vrienden uitnodigen.
Als jij naar Bloem & Tuin gaat wensen we je alvast heel veel plezier!