Een lang en gezond kattenleven..

Net als voor mensen zijn er ook voor huisdieren tal van vitaminen en voedingssupplementen op de markt, deze worden als aanvulling op de normale voeding gebruikt. In dit artikel vertel ik jullie over mijn speurtocht naar een aanvullend voedingssupplement voor mijn kat Boss.

Dit is Boss
Mijn kat Boss lijkt nog het meest op een zwarte panter. Dit, ondanks het feit dat helemaal zwarte katten in principe niet bestaan, ze hebben namelijk altijd wel ergens één wit haartje. Velen vinden dat Boss er mysterieus uit ziet met zijn fonkelende goudgele ogen en zijn zwarte vacht. Overdag is hij graag buiten en zijn nieuwsgierigheid brengt hem steeds in nieuwe en spannende situaties. Hij is actief en op zijn tijd nog wat speels en dat maakt van hem een uitstekende jager. ’s avonds komt Boss graag naar huis voor wat lekkers en een gezellige knuffel, hij is een absolute aandachtstrekker en ronkt dan ook voortdurend.

Ik heb Boss een aantal jaar geleden uit het dierenasiel gehaald. Hij zat daar toen al ruim een jaar, misschien omdat mensen onbewust toch bang zijn dat een zwarte kat ongeluk brengt. Toen Boss bij me kwam wonen was het al een oude sok, inmiddels is hij de 10jr gepasseerd en moet ik hem dan ook als ’n echte ‘senior’ beschouwen. Net als bij mensen geldt ook voor katten dat ouderdom met gebreken komt. Natuurlijk gun ik Boss een lang en gezond kattenleven en daarom ben ik onlangs op zoek gegaan naar voedingssupplementen en vitaminen welke van meerwaarde kunnen zijn voor de wat oudere kat.

Bossie huisdierplein

Vis en eiwitten
Mijn moeder vertelde me vroeger al regelmatig dat vis eten onwijs goed is voor je gezondheid. En guess what?! Ook voor je kat is vis op zijn tijd erg gezond. Het is een belangrijke bron van eiwitten en levert dan ook een goede hoeveelheid eiwitten op, die zeer gezond is voor je kat. Natuurlijk moet je jouw kat geen gestoomde of in melk gepocheerde tong voorschotelen.

Omega-3 visolie
Tijdens mijn speurtocht kwam ik tot de ontdekking dat kattenvoer dat in de supermarkten of dierwinkels verkocht wordt, vaak een ‘verkeerde’ verhouding aan omega-vetzuren bevat. Er zijn twee algemene soorten, de zogenaamde omega-6 en de omega-3. De concentratie omega-6 vetzuren is vaak hoger dan de omega-3 vetzuren.

Daarom heb ik ervoor gekozen om Boss, door gebruik te maken van omega-3 visolie op een verantwoorde wijze te laten profiteren van de maximale voedingswaarde van vis. Omega-3 visolie is goed voor het hart- en vaatstelsel maar ook voor soepele gewrichten en een gezonde huid en vacht. Duidelijk dus dat je kat veel baat zal hebben bij af en toe een beetje visolie. Katten zijn over het algemeen dol op de smaak van omega-3 visolie, toedienen zal dan ook geen probleem opleveren.

Huisdierplein.nl
Op huisdierplein.nl vond ik een heel overzichtelijk en erg uitgebreid assortiment voedingssupplementen voor alle huisdieren. Merken zoals Beaphar, Dierendrogist, PUUR en Sanofor helpen bij een goede gezondheid van jouw kat. Omdat op huisdierplein.nl een categorie speciaal voor katten gemaakt is, was het voor mij gemakkelijk om voor Boss het meest passende supplement omega-3 visolie te vinden.

PUUR Omega-3 visolie
Uiteindelijk heb ik gekozen voor PUUR Omega-3 visolie, een aantal weken geleden ben ik gestart met het toedienen. Het voedingssupplement is geschikt voor katten in alle leeftijdscategorieën en zorgt voor een goed functionerend immuunsysteem en voldoende energie. Ik geeft Boss iedere avond een theelepeltje PUUR Omega-3 visolie bij zijn natvoer en hij vindt het echt heerlijk. Hij is levendig en heb al meerdere complimenten gekregen over zijn mooie diep glanzende zwarte vacht!

Huisdierplein.nl verkoopt diverse soorten PUUR Omega-3 visolie. Je kunt kiezen voor zowel 100ml als 200ml vloeibare visolie. Daarnaast is het supplement te verkrijgen in capsulevorm. Goed om te weten, het supplement is tevens te gebruiken voor honden en paarden. Ideaal dus wanneer je meerdere huisdieren hebt of graag eerst een kleinere verpakking probeert.