Maak een moodboard. Welkom in je nieuwe interieur!

Niets is zo heerlijk als thuiskomen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je huis als een echt thuis aanvoelt. Dit bereik je met meubels en accessoires die bij jouw stijl passen. Met simpele middelen zorg je voor een frisse stijl in huis. Ben je toe aan een nieuwe sfeer in je interieur maar weet je niet goed hoe nu te beginnen? Maak dan een moodboard.

Wat is een moodboard?
Op een moodboard creëer je een sfeer welke jou aanspreekt en mbv het door jou gecreëerde moodboard kun je deze sfeer aan anderen uiten. Het is eigenlijk een hulpmiddel om met afbeeldingen aan anderen te laten zien wat je nu eigenlijk van plan bent met bijvoorbeeld je huiskamer. Heel gemakkelijker, want een afbeelding zegt zoveel meer dan een paar woorden!

Moodboard - sfeerboardIn drie simpele stappen maak je je eigen sfeercollage en weet je precies wat jij wilt.

Stap 1
Verzamel zoveel mogelijk beeld. Ga op zoek naar plaatjes, foto’s en behang dat jou aanspreekt. Tegenwoordig vind je dit overal, op het internet, uit magazines en eventueel foto’s welke je zelf hebt gemaakt. De voorkeur gaat merendeels uit naar de magazines omdat je dan snel en makkelijk de afbeeldingen uit kunt knippen- scheuren.

Belangrijk is dat je je fantasie de vrije loop laat. Je hoeft er niet bij stil te staan waarom het je aanspreekt. Knip of scheur de plaatjes uit en denk niet te lang na over waarom je wel of niet voor een item kiest. Just go with the flow!

Stap 2
En nu aan de slag met deze stapel vol inspiratie. Neem een stuk karton, hout of een prikbord en knip & prik en schuif & verschuif  net zolang tot je een moodboard hebt dat precies die sfeer uitbeeldt waarin jij lekker voelt.

Neem de tijd om alles te leggen zoals jij het hebben wilt. Kijk van een afstand naar je moodboard, misschien zie nog iets waar je niet tevreden mee bent. Pas als je helemaal tevreden bent plak je de afbeeldingen vast.

Stap 3
Neem je moodboard gerust mee naar interieurwinkels, zij kunnen je helpen om je sfeerbeeld te vertalen naar jouw droominterieur. In één keer of stap voor stap.

Geen zin in al dat knippen, scheuren en plakken? Je kunt ook online een moodboard maken. Hier vind je een overzicht van (gratis) websites en programma’s waarmee je een moodboard kunt maken.

MoodboardSfeerboard - moodboard

voorbeelden van een moodboard