Slimme opbergtips voor een geordende keuken

Je keuken bepaalt voor een groot deel de look van je woning. Je keuken is dan ook zo veel meer dan zelfsluitende lades, energiezuinige apparatuur en een slijtvast werkblad. Je keuken is het middelpunt van je interieur waaromheen alle dagelijkse  zaken draaien. De perfecte keuken is een keuken om echt in te leven! Het is de plek waar je het eten klaarmaakt en waar je gezellig samenkomt met je gezin, familie of vrienden.

Koken is leuk en met de juiste keukenaccessoires ben je al snel ’n absolute keukenprins of –prinses, helemaal wanneer niets je in de weg staat. In je keuken doen opbergers hun werk en houden alles netjes voor je op hun plek. Wanneer je de ruimte in je lades en kasten goed benut zul je alles sneller vinden en houd je ook je aanrecht elke dag eenvoudig schoon en leeg. Laat je inspireren door onderstaande functionele tools & hulpjes voor een mooi opgeruimde keuken.

Transparante voorraadpotten
Je voorraden opbergen in doorzichtige voorraadpotten is mooi, gestructureerd en vooral erg handig omdat je in één oogopslag ziet wat je nog aan voorraad hebt. Door de vele verschillende verpakkingen oogt het al snel een rommeltje en veel etenswaren zoals pasta’s en noten zien er mooi genoeg uit om in een pot te stoppen, ze komen zelfs beter tot hun recht dan in de doos waarin je ze gekocht hebt. In voorraadpotten kun je van alles bewaren; van rozijnen tot theezakjes, pasta en rijst, noten en zaden, koekjes en snoepjes. Zo’n set van gevulde glazen potten op een rijtje ziet er gezellig uit. Kies een pot die jij mooi of handig vindt, klein of groot, rond of vierkant, met een los deksel of weckpotten. Een ruim assortiment voorraadpotten is verkrijgbaar bij o.a. Hema, Ikea, Blokker, Action en Xenos.

Maak gebruik van labels
Vind je het lastig dat je niet meer kan zien wat nu soda is en wat het zout? Voor de organizers onder ons zijn labels een ideale oplossing! Geef met een label aan wat er in de voorraadpotten zit, zo grijp je nooit mis en het staat ook leuk. Denk aan een krijt-label, schrijf de inhoud met een lettertang of hang een los handgeschreven label om de pot. Hier kun je ook de houdbaarheidsdatum of kooktijd opzetten. De verpakking kan de prullenbak in wanneer je glazen potten gebruikt.

Labels op voorraadpotten

Organiseer je servies
Heb jij ook een mooi porseleinen servies, bijpassende kristallen glazen en andere adembenemende tafelaccessoires ergens weggestopt in een overvolle servieskast? De ‘dresselier‘ is de ideale manier om je  servies mooi te presenteren zonder dat het op tafel staat. Deze ruime inbouwkast voor in je keuken heeft grote, glazen schuifdeuren waarin je jouw servies op een overzichtelijke manier kunt laten zien. De uitschuifbare schappen zijn van bamboe en doordat je borden hierin rechtovereind zet, kan de voet van het ene bord kan de glazuurlaag van het andere bord niet beschadigen. Gebroken borden en beschadigde randen zijn dus verleden tijd. Je bergt jouw servies niet alleen mooi en functioneel op, maar je kan gewoon tussen de schappen wandelen en des te meer van je keukenservies genieten! Je hebt wel wat ruimte nodig voor zo’n separate inloopkast overigens..

Mobalpa-Dresselier Mobalpa-Dresselier servies opbergen

Voor iedereen voor wie de ‘dresselier’ buiten bereik is, winkels als Ikea verkopen handige dividers  voor in lades waarmee je een eigen overzicht maakt. Handig is dat je ze kan verstellen naar wens, ga je voor meerdere kleine vakken? Of vind je lange, grote vakken fijn? Voor je glaswerk zijn er tevens handige opbergers te krijgen.

Borden opbergen  servies opbergen met vakverdelers

keukengerei opbergen  servies opbergen

Organiseer je pannen
Geniaal: het allersimpelste rekje ever fungeert tegelijkertijd als meest fantastische tool om je pannen georganiseerd op te bergen. Hoe het werkt? Zet het rekje (veelal gebruikt voor het stapelen van borden) simpelweg op zijn kant in je keukenkastje en maak hem vast met wat ty-raps (te koop bij elke bouwmarkt), trek al je pannen uit je keukenkastjes en het ordenen kan beginnen.

Als er iets is wat bij zo goed als iedereen altijd in de weg ligt, zijn het de deksels van je pannen wel. Je kunt ze niet stapelen en als je ze op je pannen legt, liggen ze alleen maar in de weg. Hang daarom een tijdschriftenrek aan een loze muur, de binnenkant van een kastje of aan de deur van je voorraadkast.

kast5

Meer slimme tips voor een geordende keuken vind je hier!