Meer groen in huis..

Je hebt het vast ook al eens gehoord: planten brengen je interieur tot leven, ze verlagen stress én verhogen zo je woonplezier. Maar los van al die goede argumenten kunnen trendy planten ook gewoon een ware eye-catcher in je interieur zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van ’n grote plant als stralend middelpunt van je woonkamer of ’n stel gezellig bungelende hangplanten?

Er zijn genoeg trends op kamerplantengebied om helemaal enthousiast van te worden! Dus wie weet heb jij binnenkort ook wat extra groen in huis en daarmee tegelijk een beter leefklimaat, gewoon simpel in ruil voor wat zonlicht en een beetje water.

hangende plantenHangplanten – terug van weggeweest 
Ze zijn weer terug! Nog niet zo groots als in de jaren ’70 want toen ontkwam je er niet aan, maar toch.. Vrolijk bungelende kamerplanten verpakt in een modern jasje zijn vandaag de dag weer helemaal trendy in je interieur. Een hangende kamerplant in een mooie pot kan een hoek in je kamer helemaal ophalen. Maar ook wanneer je op je vloer niet voldoende plek hebt, is een hangplant een ideale uitkomst. Natuurlijk gaat het niet enkel om de plant maar is de pot minstens zo belangrijk. Hangplanten geven het huis een speels karakter. Kies voor vetplanten, cactussen en planten met bladeren en maak in een hangplantenbak de allermooiste combinaties! 

Leef je uit met accessoires – een erg leuke bijkomstigheid van hangplanten is dat je de hanger van de pot met diverse accessoires kunt versieren en het geheel zo helemaal kunt aanpassen aan jouw woonstijl! Maak gebruik van gekleurde potten & bijpassende accessoires als hangers of lichtjes voor een vrolijke woonstijl. Wanneer je voor een stoere look gaat, kies dan voor enkel een strakke grijze pot en een hanger in neutrale tint. Niet alleen kun je jouw creatie mooi afstemmen op je woonstijl, maar ook aan de verschillende seizoenen en feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan Pasen en Kerst.

Hangplanten - pothangers

Grote plant – Groots effect
Grote kamerplanten komen uit de tropen en geven een exotisch effect in huis, wanneer je ze in een opvallende gekleurde extra large pot of gevlochten mand zet doen ze wonderen in je interieur. Vaak wordt bij het maken van de keuzes voor woning inrichting nog geen rekening gehouden met gebruik van grote planten. Jammer, want een mooie plant welke een centrale plek in je interieur krijgt springt er absoluut uit!

Grote plant in interieur

Maar geen nood, ook in een ongezellige, saaie hoek in de huiskamer staat een wat grotere plant in een stijlvolle plantenbak of bloempot prima. Wanneer je niet gek veel ruimte hebt is het natuurlijk verstandig om de kreet ‘groot’ aan te passen tot de voor jou beschikbare ruimte. Houd ook rekening met het type plant dat je kiest, de Ficus Lyrata bijvoorbeeld past perfect in een strak interieur en kleine woonkamer door haar grote blad, de plant wordt hoog zonder te vertakken.

Grote planten in interieur

Binnen deze trend staan eenvoud, natuurlijke luxe, overzicht en ruimtelijkheid centraal. Je creëert een strak speels effect wanneer je een aantal planten (van dezelfde soort) in verschillende soorten potten zet.

Voor iedere ruimte in je huis een plant
Ook in je badkamer komt een mooie plant als fris accessoire prima tot z’n recht. Maar ook in je slaapkamer staat een decoratieve plant hartstikke leuk. En hoe leuk (en gemakkelijk) is het om heerlijk geurende kruidenplanten in je keuken te hebben?

Planten voor in de slaapkamer zijn voornamelijk decoratief en moeten tegen een lagere temperatuur kunnen. Vermijd bloeiende planten om geuren te voorkomen. Een hoge vaas met een hangplant heeft ook een zeer tropische uitstraling in de slaapkamer.

De sfeer in de badkamer wordt naast de kleur van de tegels, gebruikte materialen en comfort ook bepaald door de keuzes van de accessoires. De warmte, de luchtvochtigheid en het gedempte licht in de badkamer zorgen voor de ideale groeiomstandigheden voor bepaalde soorten planten. Wanneer je voor planten kiest, kies dan voor planten die dol zijn op vocht en warmte. Tenzij je badkamer erg ruim is zou ik kiezen voor wat kleinere plantjes.

hangplanten in de badkamer

Scan_6

Een absolute trend in je keuken is bij uitstek het kweken van je eigen keukenkruiden, het staat niet alleen heel leuk, het is veelal ook nog eens een grote toevoeging aan je eten. Bij genoeg licht kunnen de meeste kruiden perfect in de keuken groeien, de  keuken is nl. af en aan vochtig. Plaats keukenplanten niet bij het fornuis & oven en zorg voor voldoende werkruimte.

Kruidenplanten in je keuken

Afbeeldingen: interiorinsiderstijlvolstyling, vriendin.nl, intratuin.