Foto op aluminium – love being different!

Thuis is waar je helemaal jezelf bent, het is jouw plek waar je volop kunt genieten van de dingen die jij mooi vindt. Je interieur is persoonlijk, het is een afspiegeling van wie je bent. Door jouw mooiste momenten in de vorm van een foto in je interieur op te nemen geef je jouw thuis een persoonlijke touch. Daarnaast maak je van een saaie wand in een handomdraai een absolute eye-catcher. Steeds wanneer je blik op die mooie foto valt komen herinneringen boven en verschijnt er waarschijnlijk een glimlach op je gezicht.

Foto op hout, canvas, glas, aluminium…
Wist je dat er naast de klassieke manier van foto’s in een mooie fotolijst óók tal van andere unieke manieren zijn om foto’s in je interieur op te nemen? Omdat ik mijn broer en schoonzus graag wilde verassen met een mooie foto, passend in hun interieur ben ik me gaan oriënteren op de mogelijkheden. Tijdens mijn speurtocht ben ik via CanvasCompany.nl tal van varianten tegengekomen, van foto’s op hout, aluminium, canvas en glas tot een tuinposter of een foto op een deursticker.

Al die verschillende mogelijkheden maakte de keuze er niet gemakkelijker op, maar uiteindelijk heb ik bij  FotoOpAluminium.nl gekozen voor een foto op aluminium. Het heeft wel wat weg van een foto op canvas, wat al veel bekender is. Je foto wordt op een aluminium plaat geprint en dat geeft een fantastisch mooi effect. Het bleek het ultieme cadeau voor mijn broer en schoonzus, zij hebben een prachtplek in huis gekozen en worden steeds opnieuw weer blij wanneer zijn naar de foto kijken!

Hoe gaat het in z’n werk?
Nadat je gekozen hebt op welk materiaal je jouw foto afgedrukt wil hebben, begint het pas. Voor welk formaat kies je, ga je voor een standaardfoto of voor een foto met effect, wil je geborsteld of wit aluminium, maar vooral.. welke foto kies je?!

Stap voor stap doorloop je op FotoOpAluminium.nl het bestelproces. In 4 stappen bestel je jouw foto op aluminium, steeds voorzien van duidelijke voorbeelden zodat je weet waarvoor je kiest. Ook goed om te weten, jouw foto wordt handmatig op kwaliteit gecheckt. Zo weet je zeker dat de kwaliteit volstaat voor jouw foto op aluminium.

Tijdens het bestelproces kun je de foto eenvoudig omtoveren tot een zwart wit versie of een sepia (oud bruin) versie. Vervolgens kies je hoe de foto zo mooi mogelijk afgedrukt wordt op aluminium. Verwacht je na het zien van de zwart wit en sepia versie toch dat de foto in kleur het mooiste wordt op aluminium, dan maakt je de bewerking gewoon weer ongedaan.

Foto voor buiten
Wanneer je jouw foto graag buiten ophangt, bijvoorbeeld omdat je ‘m graag omtovert tot een naambordje bij de voordeur of omdat je een lelijke buitenmuur of schutting op wil fleuren, dan kies je voor een buiten versie. Je krijgt dan een foto op dibond, deze is weerbestendig, zal niet verkleuren door zonlicht en niet vervormen door vocht of warmteverschillen.

Bestelproces - Foto op aluminium

Mijn foto
Ik moet zeggen, wanneer je precies weet wat je wil, dan heb je binnen een paar minuten je foto op aluminium besteld en het eindresultaat is helemaal zoals het vooraf weergegeven wordt! Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto voor binnen, op een ondergrond van geborsteld aluminium. De geruwde aluminiumstructuur is erg duidelijk zichtbaar door de foto, het geeft de foto een stoere, iewat ruige look. Wanneer je kiest voor een witte ondergrond dan worden de kleuren van de foto kleurecht afgedrukt en er is geen aluminiumstructuur zichtbaar door de foto. Omdat de foto geen frame heeft is het aan te raden om tevens een ophangsysteem te bestellen, hiermee hang je jouw foto mooi op.

Nieuwsgierig hoe t werkt?
Bekijk de site en probeer het gewoon lekker uit. Wat is er nou leuker dan jouw favoriete foto verwerkt tot een waar kunstwerk, een absolute eye catcher in jouw interieur! Het resultaat en de kwaliteit is echt fantastisch.
Foto op aluminium - glad

Foto op aluminium – wit

Foto op aluminium - geborsteld

Foto op aluminium – geborsteld