Het hele jaar door loungen op een all-weatherloungeset

Tijdens een zachte winter, heerlijke lente en mooie herfstdagen zou je best wel op je terras van een lekkere kop koffie of thee kunnen genieten. Vooral als je uit de wind even wat zonnestralen op kunt vangen. Maar waar ga je zitten? De meeste loungesets en tuinsets zien alleen zonlicht in de zomer, want de rest van het jaar staan ze in de schuur of garage. Of toch niet?

Voor alle jaargetijden
De zogeheten all-weather loungesets zijn prachtige loungebanken en –stoelen gemaakt van een stevig kunststof. Dit kan aan een stuk zijn, maar er zijn ook gevlochten loungesets van dit materiaal verkrijgbaar, waardoor het net lijkt of je loungeset gemaakt is van riet. Het mooiste is dat het materiaal waterafstotend is, waardoor je de set het hele jaar door buiten kunt laten staan.

 

Een paar voorbeelden van all-weather loungesets:

maui loungeset

Mauiloungeset – o.a. verkrijgbaar bij Garden Gallery

ibiza loungeset

Ibizaloungeset – o.a. verkrijgbaar bij Garden Gallery
Rennen met kussens
Ken je dat: je loungeset staat en daar komt ineens een regenbui aan. Dat wordt rennen om de kussens naar binnen te brengen. Toch? Niet als je ook all-weather kussens op je loungeset hebt liggen. De stof om deze kussens is net zo zacht en comfortabel als de stof om gewone tuinkussens, maar dan waterafstotend. Dus een regenbuitje kunnen ze makkelijk aan. Het is wel aan te raden om de kussens ’s avonds of in de herfst en winter naar binnen te halen.

Hoekbanken
Net als gewone loungesets zijn de all-weather sets verkrijgbaar als tuinset met losse bank en fauteuils, maar ook als gezellige hoekbank. Uiteraard compleet met salontafel, want als je buiten zit, wil je je drankje wel goed neer kunnen zetten. Dat wordt genieten van iedere zonnestraal, het hele jaar door!