Buitentapijt: Maak van je terras een buitenwoonkamer! jul17

Tags

Related Posts

Share This

Buitentapijt: Maak van je terras een buitenwoonkamer!

Buitenkleed- buitentapijtVroeger was een terras niet meer dan een paar plastic stoelen onder een ‘frisdrank parasol’. Dat is helemaal veranderd: Onze tuin of balkon beschouwen we de laatste jaren meer en meer als een verlengde van onze woonkamer, immers we willen in de zomer zo lang mogelijk genieten van het buitenleven. De een creëert die verlengde woonkamer door een complete buitenkeuken in te richten, de ander doet dit door met tal van accessoires de huiselijkheid van binnen naar buiten te verplaatsen. Wist je dat je terras met een buitentapijt nog aantrekkelijker wordt?

Waarom een buitentapijt?
Een buitentapijt heeft hetzelfde effect als een vloerkleed binnen, het voelt heerlijk zacht aan je blote voeten en is ideaal voor kinderen om op te spelen. Grof gezegd zijn er twee varianten buitentapijt te verkrijgen, de ene variant is een geweven kleed, de andere een buitenkleed dat vergelijkbaar is met een grasveld. Beide varianten zijn verkrijgbaar in tal van modellen en variërend van felgekleurde streeppatronen tot  heel rustgevende effen natuurtinten.

Je kleed dakterrassen, balkons, veranda’s en buitenverblijven eenvoudig aan met een buitentapijt, daarnaast staat een buitentapijt ook mooi rondom zwembaden, whirlpools en sauna’s. Ik heb een aantal leuke voorbeelden voor je uitgezocht:

Buitentapijt - buitenkarpet

Buitenkarpet - buitentapijt

Buitentapijt - buitenkleed

Buitenkleed - buitenkarpet

Bron – buitenmetdennis.nl

En het onderhoud?
Anders dan je zou doen vermoeden is een buitentapijt erg onderhoudsvriendelijk. Een buitentapijt is volledig weerbestendig en ook nog eens bestand tegen de krachten van UV stralen. Een buitentapijt dat droog is maak je met de stofzuiger schoon en voor een grondig reiniging maak je gebruik maken van water. Een buitentapijt is vochtbestendig, door het schimmelwerende materiaal op de rug van het buitentapijt en de drainage gaten zal het kleed niet rotten. Het kan daarom ook geen kwaad wanneer je het buitenkleed rechtstreeks op de stenen of in het zand legt.