Taart met spi­na­zie, za­den en avo­ca­do aug28

Tags

Related Posts

Share This

Taart met spi­na­zie, za­den en avo­ca­do

Onlangs heb ik weer eens de tijd genomen om een beetje te experimenteren in de keuken. Het resultaat van deze healthy, vegetarische spinazietaart was echt verbluffend. Omdat je de bodem van deze taart maakt van amandelen, hazelnoten, bloem en kokosolie wordt deze lekker knapperig. Een absolute aanrader dus!!!


Deze ingrediënten heb je nodig
-100 g ongebrande amandelen
-100 g ongebrande hazelnoten
-4 el bloem
-6 el kokosolie
-6 el ijskoud water
-150 g verse spinazie
-1 eetrijpe avocado
-2 eieren
-½ tl chilivlokken
-1 el sesamzaad
-1 el lijnzaad
-1 el pompoenpitten
-1 el hennepzaad

Dit is lekker om optioneel toe te voegen
-1 tl gemalen koriander (ketoembar)
-½ tl komijnzaad

Het geheim achter deze healthy taart:
1. Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Bij gebrek aan een keukenmachine kun je hiervoor ook prima een staafmixer gebruiken. Schep het gemalen notenmengsel in een ruime kom. Voeg de bloem, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een (tamelijk) glad en samenhangend geheel. Laat het afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een kom. Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe. Pureer met de staafmixer. Schep de spinazie door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout.
3. Schep notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem. Schep het spinazie-avocadomengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad. Bak de taart onderin de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.