Proef de zomer: Lekker eten zonder koken

Wat is er nu fijner dan op een heerlijke zomeravond lekker te eten zonder lang in de keuken hoeven te staan? Steek daarom de BBQ aan en geniet van het ultieme zomergevoel: barbecueën! Met deze heerlijke bbq tips en -recepten wordt het een lange, zwoele zomeravond. En of je nu kiest voor vlees, vis of juist vegetarisch: de bbq is voor iedereen een zomerfeest! Combineer de heerlijke bakgeurtjes uit je barbecue wanneer de schemering valt met het gezellige licht van lampionnen of de vuurkorf, zak lekker weg op je loungebank en geniet van alles om je heen.

Complete maaltijd bereiden op BBQ
Een barbecue is tegenwoordig ook geschikt om complete maaltijden klaar te maken. Pizza, paella en wok gerechten bereid je in een handomdraai op je BBQ.

Door het gebruik van een pizzasteen op je barbecue wordt een heteluchtoven nagebootst. De platte steen verspreidt de warmte gelijkmatig over de pizza waardoor deze overal op hetzelfde moment gaar is. Je kunt eindeloos combineren met allerlei verschillende ingrediënten, waardoor elke pizza die je maakt op je barbecue een verassende smaak heeft. De pizzasteen is niet alleen geschikt voor de barbecue, maar kan ook in de oven in de keuken.

Doe zoals de Spanjaarden doen en kook de paella op de barbecue, een pitje van een gasfornuis is vaak te klein om een grote paellapan gelijkmatig te verwarmen. In een handomdraai heb je een heerlijke paella met of zonder garnalen.

Wanneer je kiest voor wokken maakt het eigenlijk niet uit waar je zin in hebt, in een wok kun je alles klaarmaken, Hollandse pot, Aziatische maaltijden, een gevulde omelet. Je kunt de wok zo op de barbecue plaatsen, deze hoeft niet op de zijbrander.

 

Tot slot nog een aantal BBQ recepten welke verder reiken dan een worstje of hamburger.

Broodje barbeque biefstuk

Broodje barbecue biefstuk

Vegaburger met houmous

Vegaburger met houmous

SONY DSC

Gegrilde mais met kerrieboter

Tilapia op BBQ

Tilapia met sinaasappel en gember

Mexicaanse tortillasalade

Mexicaanse tortilla salade

 

Laat ons in een reply weten wat jouw favoriete BBQ gerecht is!