Meer BBQ desserts met fruit

Eerder schreef ik al dat BBQ desserts met peer chocolade en poffertjesfruit gegrild op de BBQ iets is dat je echt moét proberen! Het is erg lekker, de fruitsuikers karameliseren door de warmte van de BBQ  en dat geeft een geweldige combi met de typische smaak die je sowieso met de BBQ krijgt.

In ’n magazine kwam ik weer een aantal onweerstaanbare desserts tegen die ik wel moest delen!

Om dit dessert met poffertjes, peer én chocolade op de BBQ te bereiden maak je er met aluminiumfolie een pakketje van. Meng bokjes peer met poffertjes en wat stukjes chocolade en verpak dit tot een fruitpakketje. Voeg tot slot een een eetlepel slagroom toe en verwarm het geheel op de BBQ totdat de chocolade gesmolten is.

Ook zo’n lekker BBQ-dessert; aardbeien – marshmallow spiesen. Een ideaal dessert voor aan het eind van je BBQ, het vuur is dan een stuk minder heet en dat komt de smaak en kwaliteit echt te goede! Meng de aardbeitjes met wat citroensap en rijg ze met de marshmallows aan de spiesen. Bereid de spiesen hoog boven het vuur anders worden de marshmallows te snel bruin.

Spies aarbei-marshmallows

En wist je dat wanneer je mais luchtig in aluminiumfolie verpakt en op de BBQ verwarmt je zelf de lekkerste popcorn kunt maken? Voeg wat zout of suiker toe en laat het pakketje net zolang liggen totdat je nog maar af en toe wat mais hoor poppen.