Kerst 2013: Aziatisch gourmetten dec08

Tags

Related Posts

Share This

Kerst 2013: Aziatisch gourmetten

De decembermaand associeer ik met gezelligheid en tradities. Een van die jaarlijks terugkerende tradities is gourmet, raclette of fondue; gezellig samen aan tafel en iedereen maakt waar hij zijn in heeft. Lekker is het zeker, gezond allesbehalve!

Aziatisch gourmet – leuk & lekker
Hoog tijd om de nieuwste manier van tafelen te ontdekken: gourmet in Aziatische stijl. Voor Aziatisch gourmet verruil je je basic gourmetstel voor een grote keramische bakplaat of een wokset. Het is snel, makkelijk, gezond en helemaal hip & happening: ik ben er weg van. Mijn advies: ga deze kerst ‘ns op de Aziatische toer door met vrienden & vriendinnen of familie naar hartenlust te grillen of wokken.

Aziatisch gourmettenWat eet je met je Aziatisch gourmet?
Je kunt op zowel de keramische bakplaat als op de wokset vlees, vis en groenten bereiden. En wist je dat in de supermarkt speciaal voor de kerstdagen een ‘Aziatische gourmetschotel’, met authentieke Oosterse vleesgerechten, knapperige groenten en verschillende (wok)sauzen te koop is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om eveneens basic gourmet items te serveren. Voor welke variant je uiteindelijk kiest, gourmetten staat garant voor lang en gezellig tafelen. Tot en met nagerecht.. Bak flensjes of pannenkoekjes en serveer met een bol ijs!

Ideaal voor iedereen!
Daarnaast is zowel wokken als grillen een leuke manier om je  kids met plezier te laten eten en het bezorgt mama een hoop minder kook- en afwaswerk: ideaal voor het hele gezin dus! Een leuke bijkomstigheid van ’t wokken: omdat boter of olie niet nodig zijn, eet je zelfs tijdens de feestdagen mager en gezond.

Een keramische bakplaat is absoluut flexibel, je grillt zowel vlees als groenten, maar ook een eitje of pannenkoekje bereid je zonder problemen. Het leuke van een wokset is juist dat de pannetjes nét iets groter zijn dan je gebruikelijke gourmet set. Ook toe aan gourmet met een nieuwe twist? Een bakplaat of wokset én toffe tafeldecoratie koop je hier!

Aziatisch gourmet - Pol's potten kommen

Aziatisch gourmet - bakplaat

Aziatisch gourmet - chopsticks

 

 

 

 

 

 

Merry Christmas everyone. Enjoy your meal!”