Try it! BBQ desserts met fruit..

Fruit gegrild op de BBQ moét je echt proberen! Het is erg lekker, de fruitsuikers karameliseren door de warmte van de BBQ wat een geweldige combi geeft met de typische smaak die je sowieso met de BBQ krijgt.

Natuurlijk is niet al het fruit even geschikt voor bereiding op de BBQ. Voor het beste resultaat gebruik je altijd vers, stevig en rijp fruit. Het is aan te bevelen het fruit voor bereiding een half uur in koud water met citroen te leggen. Tijdens het grillen besprenkel je het fruit met het overgebleven citroenwater. Dit houdt het fruit in hun schil. Wellicht minder gezond maar wel erg lekker, bedruip het fruit voor bereiding met een scheutje likeur gemengd met bruine suiker!

Variaties op de BBQ
Je kunt ervoor kiezen fruit in z’n geheel op de BBQ te bereiden, let er dan wel op dat het groot genoeg is zodat het niet door het rooster valt. Perzikken, pruimen, nectarines en abrikozen zijn hiervoor heel geschikt, evenals meloen of verse ananas. Snij de meloen en ananas in dikke plakken, de nectarine of perzik halveer je en ontpit je. Bestrooi het fruit met een beetje poedersuiker en leg het op de grill. De poedersuiker zorgt ervoor dat het fruit wat extra karameliseert. Het fruit hoeft alleen maar warm te worden en een grillsmaak te krijgen. Serveer voor extra smaakbeleving met een bolletje ijs.

Wanneer je meer variatie wil maak je een fruitspies! Hiervoor kun je al het fruit dat aan een prikker blijft zitten gebruiken, denk aan: partjes appel, peer, sinaasappel, blokjes meloen en aardbei. Voor een extra smaaksensatie kun je ook marsmellows aan de prikker doen en natuurlijk bestrooi je ook nu het fruit weer met wat poedersuiker. Keer de spies regelmatig tot het fruit warm is en er een grilpatroontje ontstaat.

Verpak je fruit in aluminiumfolie tot fruitpakketjes. Kies hiervoor zacht fruit dat snel warm is, bijvoorbeeld banaan, aardbei, mango en blokjes nectarine. Voeg hieraan wat room, kleine blokjes chocolade en eventueel een scheutje likeur toe. Vouw het pakketje aan de bovenzijde dicht en plaats het op het BBQ rooster. Controleer regelmatig even of het fruit al warm en de chocolade gesmolten is.

BBQ Fruit - fruitspies

BBQ Fruit - banaan met chocolade

Voor meer tips voor onweerstaanbare BBQ desserts, klik hier!