DIY: customized flessen maken!

Gelukkig hoeft het decoreren van je kamer, appartement of huis niet altijd duur te zijn. Ik heb weer een leuke DIY gespot waarvan je wel blij moet worden!! Absoluut niet moeilijk, ben vooral heel creatief en je zult zien dat het eindresultaat minstens zo leuk is!

Flessen versieren
Verzamel de meest originele modellen lege flessen, bokalen of potten van glas en bepaal wat voor effect je wil bereiken! Think BIG! Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het wel gebruiken om je flessen te decoreren. Gebruik bijvoorbeeld mooi lint, decoratiehangers, verschillende kleuren en soorten verf, touw, nagellak (voor de fijne details), stiften, lijm, kant en decoratietape voor het leukste eindresultaat.

Flessen versieren - touw

Flessen verven - mat  Flessen versieren - blanco

Aan de slag
Wanneer je ervoor kiest om te verven is het erg belangrijk dat de flessen, bokalen of potten schoon (vet- en stofvrij)  zijn. Etiketten week je los in heet water. Hardnekkige etiketten en plakresten kun je makkelijk verwijderen met sticker verwijderaar.

Door de binnenkant van de fles te verven zie je wel de kleur van de verf, maar blijft het glas juist mooi glanzend. Het geeft een soort milky effect. Wanneer je verschillende tinten glaswerk kiest, ziet iedere fles er met dezelfde verf toch anders uit.

Praktische tip – Giet een kleine hoeveelheid verf in de fles en draai de fles vervolgens langzaam rond zodat de verf steeds verder naar onderen loopt. Wanneer uiteindelijk de hele binnenkant van de fles bedekt is met een laagje verf zet je de fles op z’n kop in een oud drinkflesje zodat ’t goed uit kan lekken.

Flessen verven - binnenzijde

Door de buitenkant van de fles te verven creëer je, afhankelijk van het soort verf dat je kiest juist ’n glanzend óf mat effect. Zo zal emailleverf voor een heel mooi glanzend effect zorgen, spuitverf zal zorgen voor een perfect egale afwerking (let wel op dat je de spuitbus niet te dicht bij de fles houdt). Ook leuk: schoolbordverf zodat je later op je fles kan schrijven.

Tips – Decoreer de fles al voordat je gaat verven. Special effects bereik je door eerst met een lijmpistool tekst of figuren op de fles te maken of door eerst wat kant op de fles lijmen.

Flessen verven - kant

Flessen verven - krijtbord verf

Flessen verven - lijm

Voor welke wijze van verven je ook kiest, laat het geheel goed drogen. Voordat alle verf goed droog is ben je al snel twee dagen verder. Niet alleen wit is een mooie kleur om je flessen mee te verven, maar ook een kleurtje kan heel leuk staan. Denk aan mintgroen, fluorroze of kies voor verschillende tinten van één kleur bij elkaar. Meer inspiratie vind je hier én hier!

En als finishing touch decoreer je de flessen na het verven met leuke hangers, lint of tape om zo je geverfde flessen een leuke (kleur)boost geven. Gebruik verschillende kleuren en printjes voor een speels effect.

Flessen versieren - decoratieflessen

Fles versieren - decoratieflessen

Flessen versieren - flessen decoreren

Heb jij nog leuke ideetjes en/ of tips voor het versieren of verven van flessen?  Laat het ons weten in een reply!