DIY – maak een vogeltaart

Vogeltaart - cupcakesWow! Weer zo’n leuke DIY om de vogels in je tuin of op je balkon een handje te helpen deze winter! In plaats van vogelvoederhuisjes maken, maak je een taart of cupcakes voor de vogels in je tuin. Vogels bijvoeren kan het hele jaar daar, vogels worden niet lui wanneer je ze bijvoert. Wanneer het weer het toe laat blijven ze ook  zelf voedsel uit de natuur zoeken.

Zo’n vogeltaart staat hartstikke gezellig in je tuin of op je balkon, dus waarom zou je de vogels in je tuin of op je balkon niet verwennen met wat lekkers? Het maken van zowel vogeltaarten als cupcakes is absoluut niet moeilijk, ben vooral heel creatief en je zult zien dat het eindresultaat minstens zo leuk is!

Hoe maak je een vogeltaart of cupcakes voor vogels?
De basis voor beiden maak je van pitten, zaden, pinda’s, noten en vet welke je vorm geeft in bijvoorbeeld ’n taart- of puddingvorm, kopje, kartonnen bekertje of een muffin vorm. Je decoreert je vogeltaart of cupcakes vervolgens in no-time tot een absolute eye-catcher met bessen, bladeren, pelpinda’s en zaden.

Door verschillende kleuren te gebruiken voor zowel de basis als de garnering creëer je prachtig uitziende vogeltaarten, vlaaien, cupcakes en gebakjes waarmee je zowel in als rondom het huis ’n gezellige sfeer creëert. De vogeltaarten of gebakjes zet je het mooist weg op een taartplateau, schijf hout of op een mooie schaal.

Je zult zien dat het eindresultaat vaak zo verbluffend mooi is dat de taarten of cupcakes binnenshuis absoluut niet zullen misstaan. Geef ze daarom bijvoorbeeld eerst een gezellig plekje binnenshuis en zet ze zodra het begint te vriezen buiten neer zodat de vogels er lekker van kunnen smullen.

Vogeltaart - de basis

Vogeltaart - cupcake

Vogeltaart op hout

Vogeltaarten en cupcakes

Cupcakes voor vogels

Vogeltaart - gebakjes

Meer informatie of tips?
Benieuwd hoe je zo’n vogeltaart nou stap voor stap maakt, kijk dan hier.
Ook is een boekje uitgegeven met daarin de beschrijving hoe je een vogeltaart kun maken. Dit bestel je hier.