Knutselen voor Pasen!

Pasen 2013 staat voor inbreng van eigen creativiteit! Zelf je paaseieren schilderen kan natuurlijk nog steeds, maar ga dit jaar eens verder.. Eerder schreef ik al over het zelf maken van een paastak met de mooiste accessoires. Maar je paastafel zal zeker ook opfleuren wanneer je deze decoreert met een mooie paaskrans of met mooi gepresenteerde en zelfgemaakte cupcakes om je vingers bij af te likken! Naast het oorspronkelijke groen en geel is het dit jaar dé  trend om met Pasen zachte kleuren als pastelroze en –oranje terug te laten komen in je paasdecoratie.

Cupcakes decoreren
De basis voor een mooi gedekte paastafel wordt gevormd door een mooi kleurenpalet. Je cupcakes decoreer je dan ook met een mooi geglazuurd kleurtje dat perfect zal passen bij de kleurig gedekte tafel, je presenteert je paascupcakes op een etagère, afgewisseld met mooi gedecoreerde paaseieren.

Cupcakes pasen chocolade

Paascupcakes voor choco liefhebbers – taartinspiratie

Paascupcakes - Easter bunnies

Paascupcakes – Easter Bunnies – taartinspiratie

Paascupcakes - Regenboog

Paascupcakes – Regenboog – taartinspiratie

Paaskrans maken
Er zijn tal van kransen te koop, maar wanneer je er zelf een maakt past deze altijd bij je interieur. Een paaskrans hoef niet per definitie te hangen, liggend is een krans ook erg mooi! Je kunt de krans dan vullen met gekleurde eieren of ander decoratiemateriaal.

Laat je inspireren door onderstaande ideeën. Wanneer je op de link klikt staat beschreven wat je aan materiaal nodig hebt en hoe je de krans zelf in elkaar kunt knutselen.

Paaskrans met veren

Paaskrans met veren – pasencreatief

paaskrans paaseitjes

Paaskrans met een overvloed aan paaseitjes – tuinadvies

Paaskrans mos narcissen

Moskrans met narcissen- pasencreatief

Breien
En wat dacht je van zelf gebreide items! Het Noorse duo Arne & Carlos zet het breien weer helemaal op de wereldkaart. Het aanstekelijke boek ‘Arne & Carlos Breien Op Hun Paasbest‘ geeft natuurlijk inspiratie voor paaseieren maar ook voor kuikens en paashazen, kleding voor paashazen en natuurlijk ei-truien of eierwarmers om het ei warm te houden. Stuk voor stuk vrolijke accessoires om je huis in de paassfeer om te toveren. De breiprojecten zijn niet moeilijk als je de stap-voor-stap instructies leest en de vele foto’s bekijkt. In detail leggen ze uit hoe je die mooie Noorse patronen in je paaseieren of paasballen verwerkt.

Creatief met Pasen Breien