Maak een deurkrans van ballonnen

ballonnenAfgelopen week heb ik weer een super leuke maar vooral erg feestelijke DIY gespot en ook deze keer gelukkig helemaal niet moeilijk! Je kunt natuurlijk een kant en klare ´basic´ krans in de winkel kopen, maar wanneer je lekker creatief aan de slag wil is ’n deurkrans gedecoreerd met ballonnen een absolute aanrader!  Onwijs leuk voor carnaval 2014, maar ook voor een verjaardag, geboorte, huwelijk is een ballonnenkrans uitermate geschikt als decoratiemateriaal.

Je bepaalt je zelf  hoe je je kans versiert, gebruik precies die kleuren die jij het mooist vindt en decoreert met die accessoires die je krans net die persoonlijke touch geven! Zelf een krans maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, ben vooral heel creatief en je zult zien dat het eindresultaat minstens zo leuk is!

Wat heb je nodig?
– Basis strokrans (bloemist)
– Krammetjes of ijzerdraad (bloembinddraad op een rolletje)
– Ongeveer 250 ballonnen
– Kniptang (voor bloembinddraad)
– Lint (breed/ smal)

ballonnenkrans

Aan de slag
Gebruik kant en klare krammetjes of knip van het bloembinddraad stukjes van 3 a 4 cm. Vouw deze stukjes draad dubbel. Je hebt nu ‘krammetjes’ in de vorm van een ‘V’. Leg een ballon op de strokrans en prik deze met een krammetje vast. Leg de volgende ballon dicht tegen de 1e ballon aan en kram deze ook vast. Doordat je de ballonnen dicht bij elkaar kramt, gaan ze vanzelf ‘omhoog’ staan en krijg je een goedgevulde, dichte krans.  Ga zo door totdat de hele krans gevuld is. Als je geen rommelig effect wil, dan is het slim alle ballonnen dezelfde kant op te laten wijzen (horizontaal bij voorkeur).

Zorg ervoor dat de kleuren goed verdeeld zijn. Houd de krans regelmatig even omhoog om ze zien of er geen stukken strokrans meer zichtbaar zijn, als de krans straks hangt. De ballonnen vallen anders, als de krans plat op tafel ligt. Haal het lint door de krans heen en bind vast. Je kunt daaraan de krans ophangen. Gebruik afhankelijk van het thema satijnen lint voor een prachtig luxueus effect.

Decoreer de krans als finishing touch met ’n leuke hanger, lint of tape om ‘m zo specifiek voor de gelegenheid een extra boost geven. Gebruik verschillende materialen als chenille draad of foam en diverse kleuren voor een speels effect. Bronnen van inspiratie vond ik hierhier & hier.

Krans - alaaf