Om zelf te maken – kast van kistjes

Be yourself! Hou jij niet van doorsnee, maar vind je het wel leuk om trends op de voet te volgen? Geef dan je eigen draai aan deze aan super eenvoudige DIY! In de tuin heb ik er al een, maar ook in huis staat het onwijs leuk, een kast van op elkaar gestapelde kistjes. Unieke meubels in je interieur zijn altijd leuk. Vooral als je ze zelf gemaakt hebt! Een boekenkast zelf maken is op deze manier wel heel erg gemakkelijk! Je kunt de kast in elke gewenste stijl maken en je maakt ‘m zo hoog en breed als je zelf wilt! Het principe van stapelen is absoluut geschikt voor in ieder vertrek in je interieur.

Een kistenkast voor een landelijk interieur Wanneer je een landelijk interieur hebt is het erg leuk om een kast te maken van oude houten veilingkisten. Veilingkistjes hebben een robuuste uitstraling en eigenlijk dezelfde stoere look als steigerhout. Als je deze veilingkisten op elkaar stapelt, maak je op een snelle en eenvoudige manier een grote vakkenkast waarin je op kunt bergen wat je wil. Daarnaast is het een budgetvriendelijke oplossing voor meer opbergruimte in huis.

Een kast van kistjes voor een strak, modern interieur Wil je liever een kast van gestapelde kistjes voor in je moderne, strakke interieur? Ga dan voor kistjes van hetzelfde type en/ of formaat. Bij Xenos verkopen ze leuke kistjes/ blokken welke in sommige gevallen aan de binnenzijde voorzien zijn van ’n kleurtje. Je kunt dus kiezen voor de naturel uitvoering of het bij één of twee kleuren houden. Wil je het liever minder strak, dan kies je voor een mix van kleuren.

Tips & trics voor het maken van zo’n hippe kast van kisten.. Voor wat voor soort kistjes je ook kiest, orden ze op een leuke manier ten opzichte van elkaar zodat ze min of meer steun aan elkaar hebben en ze tot een mooi geheel gemaakt kunnen worden. De kistjes lijm je gemakkelijk met houtlijm, ook kun je zo voor wat extra stevigheid aan de achterkant met een heel klein schroefje aan elkaar schroeven. Wil je een echt stoere look, kies er dan voor om de kistjes aan de voorkant nonchalant met houtklemmen vast te klemmen.

Kast van veilingkistjes

En hier vind je meer tips voor het maken van een kast van veilingkisten.

Xenos KistenKast

Hier zie je hoe je een speelse blokkenkast van kistjes maakt.

Kistenkast met kleur

Kleurrijke kast van kisten, hartstikke leuk op een tienerkamer, bron.

1 Comment

  1. Zo leuk die wandkast van aardappelkistjes. Ik heb een soortgelijke wandkast maar dan van gebruikt steigerhout. Prachtig deze trend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *