Je eigen krijtbord maak je met schoolbordverf!

Je kent ze vast nog van vroeger, die antieke zwarte schoolborden waarop je met krijtjes al je creativiteit kwijt kon! Tegenwoordig zijn deze krijtborden op school een absolute not done, in huis daarentegen een  ware trend!

Je maakt in een handomdraai een krijtbord van je muur of deur, echte durfals kiezen er natuurlijk voor om een meubelstuk in de krijtverf te zetten! Een ‘krijtbord’ is ideaal om als boodschappenlijstje of als memo bord te gebruiken.De creatieveling onder ons maakt er natuurlijk een mooie tekening op. En ben je niet zo’n goede tekenaar? Knip of koop gewoon een sjabloon,  overtrekken kan immers iedereen!

Verschillende kleuren
Het merendeel denkt bij een schoolbord aan de kleur zwart. Zwart is chic, stoer en puur tegelijkertijd en geeft je interieur karakter. Maar wist je dat schoolbordverf daarnaast in nagenoeg alle kleuren van de regenboog te verkrijgen is? Onwijs leuk dus om een muur in de kamer van je kind bijvoorbeeld in roze of blauw te verven, zo hebben ze hun eigen schoolbord.

Breid je krijtbord uit naar een krijt-/ memobord
Wil je naast krijten op je wand, ook mooie foto’s, kindertekeningen, kaarten en andere bijzondere dingen bewaren? Kies dan voor de combinatie van een krijtbord- én magneetbord. Breng eerst een aantal lagen magnetische verf aan (hoe meer lagen, des te beter de magneten blijven zitten). Pas daarna ga je met de schoolbordverf aan de slag.

Geen zin in schilderen? Er zijn ook magneet- en schoolbord stikkers te koop (deze bevestig je net als de verf over elkaar heen). Helemaal geen zin om creatief bezig te zijn? Er zijn ook erg leuke schoolborden te koop, een spijker is hiervoor al voldoende!

muur krijtbord keuken

Krijtbord ‘muur kalender’ –  marthastewart

Muurdecoratie schoolbordverf

wand schoolbordverf keuken

Muurdecoratie ‘krijtbord’ – shannoneileenblog

Bed getekend met schoolbordverf

Muurdecoratie ‘hoofdbord bed’ – welke

schoolbordverf muur

Muurdecoratie ‘huiskamer’ – vtwonen (september 2010)

Krijtbord hart

Krijtbord ‘hart’ – allemachtig-prachtig

Krijtbord huisje

Krijtbord ‘huisje’ – allemachtig-prachtig