Handwerk is terug. Zelf maken dus!

Handwerk, weer helemaal terug van weggeweest! Een gebreide poef, een handgemaakte lampenkap of een zelfgemaakt kussenovertrek gemaakt van een door jou ontworpen stofje.

Combineer handgemaakt met fonkelnieuw
Of je nu zelf aan de slag gaat, of een handgemaakte eye-catcher koopt: Wanneer je kiest voor accessoires die met liefde zijn samengesteld geeft je je inrichting meteen een persoonlijke twist. Geef dat oude kastje een update of brei of haak een bijzondere accessoires voor in je huis. Combineer en je krijgt een interieur dat helemaal bij je past!

Je huis, de plek waar je jezelf bent. Jezelf laat zien. Maak van je huis een persoonlijk boek. Mix elementen van vroeger en Match ze met spullen van nu. Je oude bed in een opgewekte kleur of een nieuw kastje in een patroon dat herinnert aan vroeger. Experimenteer, varieer, combineer en geniet van je persoonlijke eindresultaat. – See more at: http://www.wonenonline.nl/interieur-inrichten/interieur-kleur/verf-flexa-homemade.html#sthash.dEAsKPW6.dpuf

Tijdens mijn speurtocht kwam ik diverse bijzondere handwerken tegen;

Kruissteek
Door eeuwenoude, traditionele ambacht speels toe te passen creëer je een onwijs mooie accessoire! Met de rustige basis van het grijze vilt en de felle kleuren van deze tijd passen deze kleden en poefen in bijna elke woonstijl.

Zelf maken poef - kruissteek Handwerk - kruissteek detail

Zelf maken – accessoires met kruissteek

Insteken, doorhalen, afglijden
Breien en haken is allang niet meer saai en oubollig, het  is juist weer helemaal terug. Een gehaakte poef is een stoere eye-catcher voor in ieder interieur.

Zelf maken poef

Zelf maken – gehaakte poef

Zelf maken - kussenhoes breien

Zelf maken – gebreide kussen hoes

Lampenkappen
Van een oude lampenkap met een goed frame maak je in no-time een trendy lampenkap.

Zelf maken lampenkap

Zelf maken –  lampenkap ‘vogelkooi’

Zelf maken lampen

Zelf maken – lampenkap ‘birds’