DIY – Zelf maken: kerstboom van hout

DIY Kerstboom palletHet is weer december, de maand van korte dagen en lange avonden, de maand van gezelligheid en tradities. Kortom, de ultieme gelegenheid om je huis weer eens heerlijk aan te pakken en op te doffen.

De laatste jaren zie je steeds meer producten van gebruikt hout of sloophout terug in een landelijk wonen interieur. Dat geldt ook voor kerstbomen gemaakt van hout. Natuurlijk gewoon te koop in de winkel maar je eigen kerstboom maken is minstens zo leuk! Dus geen zin in, of geen ruimte voor ’n traditionele kerstboom of gewoon toe aan iets anders? Ik heb weer een leuke DIY gespot, absoluut niet moeilijk, wél heel sfeervol..

Hieronder vind je vier typen houten kerstbomen mét linkjes naar de beschrijvingen.

Kerstboom van steigerhout
Steigerhout, ideaal als basismateriaal voor een creatieve kerstboom met een natuurlijke en robuuste uitstraling. Zowel binnen als buiten zal deze boom absoluut mooi staan!

DIY Kerstboom steigerhout

Hoe maak ik zo’n kerstboom van steigerhout?

Kerstboom; de houten draaiboom
Dit is misschien wel de meest bekende en populaire houten kerstboom. Met vurenhouten plankjes maak je eenvoudig een unieke kerstboom.

DIY Kerstboom torentje

Hoe maak ik zo’n unieke houten kerstboom?

Kerstboom van driftwood/ drijfhout
Door de pure en naturel uitstraling sluit een kerstboom van driftwood prachtig aan bij de sfeer van een landelijk interieur met off-white tinten, zachte pastels of grijstinten.

houten kerstboom 8houten kerstboom 9

Hoe maak ik een kerstboom van driftwood/ drijfhout?
(in het Spaans overigens)

Kerstboom op een plaat
Mijn favoriet! Met een MDF-plaat en een hoop spijkertjes maak je  eenvoudig een bijzondere kerstboom. Als decoratie gebruik je kerstversiering of knopen, fotolijstjes, knuffeltjes en ander moois.

DIT Kerstboom op plaat

Hoe maak ik een kerstboom op een plaat?

Ondanks dat deze niet van hout is wil ik jullie de muursticker kerstboom niet onthouden..
Erg simpel maar ontzettend leuk om een sticker in de vorm van een kerstboom op je muur te plakken.  Absoluut katvriendelijk, ruimtebesparend en niet duur!

DIY Kerstboom muursticker

Een kerstboom muursticker koop je hier!

Ben je op zoek naar nóg meer creatieve ideetjes? Kijk dan ‘ns hier!