DIY: wildbreien (maar dan anders)

Tak omwonden met garen Wildbreien, heb jij ’t al ergens gespot? Het is een absolute rage waaraan werkelijk iedereen deel kan nemen. Oud of jong, dat maakt niet uit. Het enige wat van belang is, is dat je een beetje kunt breien.

Wat is het én vooral waarom doen we het?
Je maakt dus geen sokken, truien of sjaals maar je breidt met als doel; allerlei objecten in het ‘wild’ versieren. Objecten moet je in de breedste zin van het woord zien, denk aan bomen, beelden, lantaarnpalen, fietsen.. Het doel dat de zgn. wildbreiers willen bereiken is jou met een glimlach verder laten lopen wanneer je (verrast) opkijkt wanneer je een breiwerk op een bijzondere plek tegenkomt. Kortom, de boel opvrolijken en een leuke sfeer creëren.

Geïnspireerd door wildbreien?
Ben jij op zoek naar een leuke tuindecoratie om te zelf te maken? Mijn schoonzusje attendeerde me afgelopen week op een heel leuke DIY waarvan de maker vast een zeker geïnspireerd is geweest door het fenomeen ‘wildbreien’. Super eenvoudig en met een heel vrolijk eindresultaat; takken omwikkeld met verschillende kleuren garen.

Tak met garen omwinden

 

Hieronder volgen ter inspiratie nog enkele ‘wildbreiwerken’.

Wildbreien - haven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RING!

Wildbreien - berg

 

 

 

 

 

 

 

 

BERG!

Wildbreien - schaak

SCHAAK!

Wildbreien - boom

BOOM!