DIY: een bloementuin in een vaas

Iemand verrassen met een kleinigheidje is natuurlijk altijd leuk, daarnaast maak je daarmee vaak ook een onuitwisbare indruk. Want eerlijk is eerlijk, vaak herinner je je de cadeautjes waar je absoluut niet op rekende het allerbest. Iedereen vindt het nou eenmaal leuk om verrast te worden.

Er zijn tal van momenten waarop je mensen echt kunt verrassen. Bijvoorbeeld wanneer je prettig hebt samengewerkt, of wanneer iemand jarig is, maar ook met een leuk kraamcadeau, een trouwcadeau, of gewoon zomaar iemand verrassen is onwijs leuk! Onlangs heb ik kennis gemaakt met Debloemist.nl, dé online bloemist die veel meer biedt dan bloemen alleen. Via Debloemist.nl kun je de meest originele cadeaus per post laten versturen, denk hierbij aan kraamcadeaus, ballonnen en zelfs luxe wijnen.

Debloemist.nl
Debloemist.nl bezorgt al bijna 25 jaar bloemen, zowel nationaal als internationaal. Daarbij kun je denken aan boeketten en bloemstukken voor allerlei gelegenheden, maar ook bijpassende cadeaus in de vorm van een fruitmand, champagne of knuffels bijvoorbeeld. Bestellingen die voor 15.00 uur geplaatst zijn, worden zelfs dezelfde dag nog bezorgd. Ideaal dus wanneer je op het laatste moment ontdekt dat het vandaag de trouwdag is van je ouders of de verjaardag van je nichtje!

Achter je geraniumtuin in een vaas zitten
Als je regelmatig een bosje bloemen koopt of krijgt, wil je misschien eens variëren met hoe je de bloemen presenteert. Je kunt een bos bloemen verdelen in meerdere losse bloemen die je in kleine vaasjes zet of bloemen laten drijven op een schaal met water, maar Debloemist.nl kwam met een ander leuk idee: een bloementuin in een vaas.

bloemen-tuin-vaas-1

Maak zelf een bloementuin in een vaas
Je hebt maar weinig materialen nodig voor deze leuke decoratie: een hoofdbloem, een paar kleine bloemen en wat groen uit de tuin. En een mooie vaas natuurlijk! Een strak vormgegeven, rechte vaas leent zich hiervoor uitstekend. Voor de hoofdbloem kun je volop experimenteren; van een zonnebloem tot een gerbera en van een anjer tot een pioenroos. Naar wens kun je natuurlijk nog decoratiemateriaal zoals steentjes toevoegen.

Hoe ga je te werk?
1.Knip het groen uit de tuin op maat en leg dit onderin de vaas
2.Snij alle bloemen kort af
3.Leg de hoofdbloem als eerste in de vaas, gevolgd door de andere bloemen en materialen
4.Vul de vaas met een klein beetje water zodat alleen de stelen het water raken

Als dat geen piece of cake is!
En het is ook nog eens leuk om cadeau te geven; cellofaantje erom en klaar!

Bekijk onderstaande video voor meer inspiratie!

 

 

Welk van onderstaande van een bloementuin in een vaas vind jij het mooist?
Laat jouw voorkeur achter in een reactie.

vaas-met-groen-1vaas-met-bloemen-1