Bijna pasen – Maak een vrolijke paastak!

Takken zijn prachtige ‘deco items’, haal de lente in huis met een mooi versierde paastak. Je kunt de takken in een mooie vaas zetten en deze op een prominente plek in huis plaatsen. Maar ze hangen ook prachtig boven je eetkamertafel, voor het raam of aan de muur.

Echte takken
Er is een grote keuze in soorten takken, zelf vind ik een bos met echte bloesemtakken het mooist. Deze zijn in de nawinter verkrijgbaar bij bloemist of tuincentrum. Zelf neem ik altijd wat takken wanneer mijn ouders hun fruitbomen aan het eind van de winter snoeien. Het leuke daaraan is dat na een paar dagen eerst kleine witte bloesembloemetjes en daarna mooie zachtgroene blaadjes uit de knoppen komen. Ook takken van de kronkelwilg en wilgentakken met de bekende zachte grijze katjes zijn erg mooi als paastak.

Versieren maar!
Je kunt je paastak versieren met classic paasdecoratie als eitjes, kuikentjes, haasjes, konijntjes en strikjes. Helemaal hip is het om heel kleine vogelhuisjes, uitvouwbare paaseitjes, viltfiguren en minivaasjes met tulpen in je paastak te verwerken.

paastak van fruitboom

Bron: prentjemaakt.blogspot.com

paaskip voor paastak

Bron: prentjemaakt.blogspot.com

uitvouwbare paaseitjes paastak

Bron: ah

mini vaasjes paastak

Bron: ah