Tags

Related Posts

Share This

Pakketjes van rode biet

Ook zo dol op rode bietjes? Dan is dit recept zeker een aanrader!! Super snel klaar, licht verteerbaar en verrassend lekker.

Dit heb je nodig:
– 500 g gekookte bietjes
-2 rode uien (in dunne partjes)
-½ zakje verse tijm ((15 g), blaadjes gerist)
-½ el gemalen komijn
-1 bekertje witte kaasblokjes
-4 el olijfolie
bakpapier

 

De bereiding
1.Verwarm de oven voor op 225 °C. Spreid 4 vierkante stukken bakpapier op het aanrecht uit. Snijd zowel de uit als de bietjes elk in 6 tot 12 partjes en rits de blaadjes van de takjes tijm.
2.Verdeel de bietjes met de partjes ui en tijm over het midden van de stukken bakpapier. Strooi er komijn, zout en peper over en druppel de olijfolie over de bietjes. Verkruimel de kaasblokjes en verdeel de kaas over de bietjes.
3.Vouw het bakpapier rond de bietjes omhoog. Draai het papier aan de zijkanten als een toffee dicht, maar zorg dat er aan de bovenkant een opening blijft. Leg de pakketjes op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Rooster de bietjes en ui in 25-30 minuten gaar.